Recept na masový koláč s květákovou peřinkou
Ingredience:
- 1 menší květák
- 300 – 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- řapíkatý celer (1/2)
- 2 stroužky česneku
- rajčatový protlak (60 g)
- 400 g loupaných rajčat v konzervě
- 3 vejce
- 3 lžíce másla nebo ghee
- lístky bazalky
Postup přípravy:
1. Mrkev a řapíkatý celer si krátce osmahneme na cibulce, přidáme rozdrcený česnek a poté mleté maso, které okořeníme a osolíme dle chuti.
2. Jakmile je maso hotové, přidáme rajčatový protlak i loupaná rajčata a necháme cca 20 min. dusit pod pokličkou.
3. Mezitím si uvaříme ve slané vodě květák doměkka. Poté ho slijeme a snažíme se z něj tlakem vymačkat, co nejvíce tekutiny. Po vychladnutí ho osolíme a rozmixujeme s vejci a máslem. (Kdo se nechce zdržovat vařením, může květák rozmixovat s vejci i syrový).
4. Z masové směsi necháme odpařit přebytečné tekutiny, rozprostřeme ho do vhodné zapékací nádoby, navrch rozetřeme květákovou „kaši“ a ozdobíme čerstvou bazalkou.
5. Koláč pečeme na 180? C přibližně 40 minut dokud povrch nezezlátne.
Chutná teplý i studený.
I přesto, že se vám bude příprava z počátku zdát složitá, věřte, že kombinace květáku a masovo-rajčatové směsi vás nadchne natolik, že ho od vás rodina bude chtít k večeři často. :-)
Předchozí článek:
Krupková „Kůča“ - recept
Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Kolik jste přibrala v prvním těhotenství?
17 %
2 hlasy
42 %
5 hlasů
25 %
3 hlasy
0 %
0 hlasů
0 %
0 hlasů
17 %
2 hlasy
Celkem hlasovalo 12 unikátních návštěvníků