banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Zahuštění chlebem - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Když zahušťuju guláš chlebem - kolik chleba je cca potřeba na 4porce, jde použít i tmavý (celozrnný) a to ho tam normálně nadrobím? Tzn. neudělám jíšku, ale na oleji cibulku, pak maso, zaliju, okořením a pak chleba? Nemusí se nějak namočit nebo já nevím co, může být normálně čerstvý?
Chlebem nezahušťuji už dávno teda, hrozně nás tady ty moučné věci nadýmají, takže jsem přešla na hrašku a musím říct, že od té doby se mi o dost zlepšilo trávení.
@Darija06 To je nějaká zdravější verze, kterou se dá zahušťovat ?
@JarkaHory Přesně jak píšeš, slouží k zahušťování pokrmů a dostala jsem na ni doporučení v jedné diskuzi, kde jsme řešili problémy se zažíváním a nadýmáním.
@Darija06 Kde bych se o tom dozvěděla víc ? Dá se to dám opravdu do každého jídla, které je potřeba zahustit ? Není v tom jídle pak nějak cítit ?
@Darija06 Dívala jsem se, že mají i koření ? S tím zkušenost nemáš ?
@JarkaHory To nemusíš mít vůbec strach, pokud ji pořádně provaříš, tak ji v tom jídle neucítíš, stejně tak se vlastně musí provařit mouka, když zahušťuješ, takže ten postup je vesměs stejný :) a víc o tom najdeš tady https://hraska.cz/produkt/hraska-na-zahustovani-250-g/
Už jsem tos tím chlebem chtěla několikrát vyzkoušet,tak moc jste mě navnadili,že o víkendu bude guláš!
Manža, když dělá guláš, tak to udělá tak, jak jsi psala- orestuje cibuli, maso, zalije vodou a až je maso měkké, nadrobí tam střídku z chleba a nechá rozvařit, tak aby to bylo správně husté. je to mňamka:o)
@iridales používá na to chleba, co je zrovna doma- i čerstvý.
já to taky nikdy nedělala a kolikrát jsem o tom už přemýšlela a chtěla to zkusit
Martin to na mou radu dělá tak ve Švedsku.Večer si vytahne pečivo,chleby i třeba celozrnné.A nadrobí to na drbky,nechá to trošku přes noc usušit.Ráno s tím pracuje jak s moukou.To je- dá to do misky,zaleje vodou,promíchá a zahustí s tím guláš.Nevím jak to má byt správně,ale tahle mu to funguje.GUláš to zahustí,chut nezmění.
@Honafa to neres, jak to ma byt spravne, hlavne ze to funguje Super, diky moc

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

16 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

59 %
37 hlasů

17 %
11 hlasů

Celkem hlasovalo 63 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40