banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kynuté ovocné knedlíky - diskuze

15 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Co dělám špatně? když vytáhnu uvařený knedlíky z vody, jsou krásně nadýchaný, ale během chviličky se scvrknou, kde je chyba??
Knedlíky by neměly moc dlouho kynout, dělám je v páře a dávám je do lehce nahřáté máslem vymazané misky (stačí, když bude miska na plotně, tam se nahřeje) a teplou, máslem mazanou, špilkou propíchám a potřu teplým máslem (knedlíky se pak k sobě nelepí). Mám vyzkoušené, že pak zůstaly pěkně nadýchané.
To máš možná divný těsto Moje nevlastní matka dělala knedlíky z polohrubé mouky a když jsem je tahala z vody a i skoro v té vodě píchala tak se mi vždy scvrkly. Já dělám těsto z hrubé mouky a stačí když dím do mísy a pak propíchám a jsou krásný nescvrklý. Tak třeba jestli na tom nemá vinu mouka. Těsto na knedlíky dělám z 0,5 kg hrubé mouky, 1 kostky droždí, 1 lžička cukru, trošku soli, 1 vejce a 1/4l mléka někdy dám vodu.
@zanlena aha, dělám z polohrubé, tak zkusím hrubou děkuju. A jak dlouho vaříš ve vodě?
@mtina já míchám půl na půl hrubou a polohrubou. Dělávala jsem jen z polohrubé a bylo to jak píšeš, po vytažení nádherný, za chvíli zdrclý. Pak mi tchyně poradila namíchat a je to lepší. A taky jsou mnohem lepší od té doby, co těsto dělám v pekárně
@káče Tak to fakt vypadá, že je to tím druhem mouky, že jsem si to myslela dobře.
@mtina Jestli můžu svoji vychytávku... Některé hrubé mouky jsou konzistencí hodně podobné polohrubé, v tomto případě dávám hrubou mouku a hrubou krupici.
@mtina Vařím 8-10 min záleží jestli jsou menší nebo větší. Až je budeš dělat tak mi dej info, jak to dopadlo. Zajímalo by mě jestli to může fakt být tou moukou.
Já teda dělám jedině v páře, z vody mi přijdou strašně tvrdý :(
Musí se hned po vytáhnutí propíchat.
Martinko,taky je propíchám vidličkou a vypustím páru.Ještě lepší než uvařené ve vodě,jsou když je děláš na páře.Jsou jako peříčko
@tygřímáma Aničko v parním hrnci mi to udělalo to samý
@mtina Hustý těsto,chce to hrubou mouku,nebo krupici,dělám půl polohrubé půl krupice

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

16 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

59 %
37 hlasů

17 %
11 hlasů

Celkem hlasovalo 63 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40